Akustikkpanel – et smart materiale med mange ulike bruksområder

Mange nye boliger leveres med svært enkle løsninger på vegger og tak, malte gipsplater er mer eller mindre standard i nybygg. Disse veggene har selvfølgelig mange kvaliteter, og de utgjør et relativt greit «blankt lerret» som man kan bygge videre på. Samtidig er det dessverre mange store vegger malt i fargen eggeskall som blir stående slik i år etter år, da kan det være på sin plass å friske opp med noen kontraster. Såkalt akustikkpanel er et smart alternativ, med en rekke gode kvaliteter.

Lyddemping og pent design i én enkelt plate

Det finnes flere ulike typer akustikkpanel på markedet, men plater som kombinerer lyddemping og et dekorativt design er blant de mest populære valgene. En slik akupanel er bygget opp av et lyddempende lag kombinert med flotte spiler, noe som altså betyr at platene er både et lyddempende akustikkpanel og en dekorativ spilevegg i en og samme plate.

Det betyr at noen velger akustikkpanel først og fremst med tanke på de lyddempende egenskapene, mens andre velger platene fordi de ønsker å skape en spennende og vakker kontrast mot andre vegger i rommet. Spilevegger leveres i en rekke ulike overflatebehandlinger og design, noe som gjør at det er enkelt å finne et produkt som passer til dine behov.

Hele vegger, skapfronter, sengegavler eller noe helt annet

I og med at det finnes akustikkpanel i en rekke ulike mål, design og farger, er det også mulig å bruke disse platene til en mengde ulike formål.

Det er selvfølgelig mulig å montere akustikkpaneler på en hel vegg, da gjerne som en kontrast mot andre malte vegger. I tillegg er det ikke noe i veien for å montere paneler på flere vegger, eller til og med i taket.

Akustikkpaneler kan også kappes og kombineres slik at de dekker et begrenset område, for eksempel frontene på et skap eller området over et arbeidsbord. Her er det egentlig bare fantasien din som setter grenser, hvorfor ikke prøve akustikkpanel på siden av en kjøkkenøy?

Det finnes faktisk sengegavler som er laget med spiler, men å montere akustikkpanel på veggen bak sengen kan være et smart alternativ. Da får du en stor og stilren «sengegavl» montert direkte på veggen, samtidig som du nyter godt av de lyddempende egenskapene til platene.

Oppsummert er akustikkpaneler eller spileplater helt enkelt noen av de mest fleksible platene du kan tenke deg, og det er ikke rart at mange kreative hobbysnekker har omfavnet produktet.