Derfor bør man vurdere å bytte ut den gamle støvsugeren med en ny

Støvsugeren har utviklet seg med stormskritt de siste årtiene. Mange av dem har gått fra å være store, bråkete strømslukere til å bli mere stillegående og miljø- og allergivennlige. I 2017 ble det bestemt gjennom EU-lov at motoren i støvsugerne skulle maks være på 900W. Dette har tvunget produsenter til å bli mer innovative i sin produksjon av nye støvsugere. Støvutslippet er kanskje noe av det viktigste for noen.

Har man et behov for å bytte ut den gamle støvsugeren, kan det være lurt å sammenligne støvsugerne for støvutslipp.

Allergiker eller barn i huset?

Det mange ikke er  klar over er at mange støvsugere virvler opp støv, samt at noen støvpartikler blir skilt ut fra maskinen. Dette kalles støvemisjon, og denne mengden står faktisk på en skala på støvsugeren. Skalaen går fra A til G, og er man allergiker så anbefales det at man benytter seg av en støvsuger i A-klassen. Er man derimot ikke allergisk så skal det holde med en støvsuger i B-klassen. Man skal dog også overveie om man skal benytte seg av en støvsuger i A-klassen hvis man har små barn, da noen kan utvikle allergier i ung alder.

Skal man kjøpe en ny støvsuger bør man også sjekke om den har et HEPA-filter. Disse filtrene samler opptil 99,95% av alle støvpartikler. Man skal dog være obs på å rengjøre filtrene fra hver 3. til 6. måned, og være veldig forsiktig når man gjør det. Filtrene er ganske skjøre, og skal derfor renses ved å skylle dem forsiktig med lunkent vann eller med mildt trykkluft. Hvis man skyller dem med lunkent vann skal man være oppmerksom på at de er helt tørre før man bruker støvsugeren, ellers kan man risikere at støvet klistrer seg til filteret og i verste fall ødelegger det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *