Høy nøyaktighet

Om du ikke visste det fra før, så vet du det hvert fall nå. Hi-fi står nemlig for High fidelity, som direkte oversatt betyr høy troskap. Uttrykket brukes i forbindelse med lydgjengivelse og høyttalere. Det finnes ulike typer høyttalere: Trådløse, gulvstående høyttalere og høyttalere du kan feste i vegger. Du kan lese mer om de forskjellige typene høyttalere på HiFi-Freaks.no.

 

Forskjellige typer høyttalere

Det finnes som sagt flere ulike typer høyttalere. Man har Soundbar/base, kompakte høyttalere, som er forholdsvis små og tilbyr fremragende lyd. Videre finnes det gulvhøyttalere med et desibelnivå langt over 100, senterhøyttalere, som plasseres foran skjermen i et surroundsystem. Går man derimot til anskaffelse av et komplett høyttalersystem får du alt du trenger i ett kjøp. I kategorien hi-fi er subwooferen et absolutt must for å gjengi de dypeste basstonene. Til slutt har vi aktive høyttalere, som er ment for de med mindre plass og trådløse høyttalere som du kan ta med deg hvor enn du du måtte ønske. La oss ikke glemme innbyggingshøyttalere, som er for den med øye for detaljer. Her kan man integrere høyttalerne i veggene eller taket for å skjule ledninger og gjøre det mer presentabelt.

 

Tips for valg av høyttaler

Når du skal velge hvilken type høyttaler du skal gå for kan det være lurt å tenke på hva du skal bruke det til. En vanlig student vil for eksempel ikke ha råd til å kjøpe de dyreste alternativene og da er trådløse eller aktive høyttalere å vurdere. Er du godt etablert og har en litt dypere lommebok må du tenke litt over hvilket behov du har. Verdsetter du god lyd over gjennomsnittet bør du vurdere å kjøpe et komplett høyttalersystem, men ønsker du derimot god lyd og ikke så mye mer utover det, så kan et par kompakte høyttalere eller gulvhøyttalere være noe for deg. En senterhøyttaler og en subwoofer er å anbefale uansett hva man velger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *