Hva man bør tenke over før man kjøper ett nytt bad

Badet er på mange måter husets oase. Det er her man får fred og ro, og kan låse døren med god samvittighet. Alle trenger ett bad man kan slappe av på, enten om man bare skal på toalettet eller ta en lang dusj. Å bytte ut badet er for mange en stor investering. Jobben er omfattende, og krever ofte flere ulike montører for at jobben blir gjort på en ordentlig måte. For eksempel bør man overveie stil og plass når man kjøper ett nytt bad.

Stil og plass er to viktige ting man bør tenke over når man kjøper ett nytt bad

  • Stil

Badet er ett av de dyreste rommene å pusse opp i huset. Hvis man er av typen som liker å skifte ut møbler og stilen i huset, så kan det være smart å velge fliser og maling i en nøytral farge. Hvitt, beige og andre naturfarger gjør seg flott på et bad, og hvis man ønsker å skifte ut stilen med jevne mellomrom, så kan det gjøres ved å bytte ut mindre ting så som håndklær, badematter, potteplanter, såpedispensere og lignende. Dette er ting som ofte ikke koster det helt store, og derfor kan man få en ny stil på badet, uten å tømme lommeboka. Ett godt tips er å ha en rød tråd når det kommer til tilbehøret på badet. Det kan nemlig løfte stilen og utrykket på badet, hvis man har såpedispensere, toalettbørster, søppelbøtte, håndklær, duftlys og badematte i samme stil. Grønne planter gir badet et friskt pust, og for mange kan det virke avslappende med grønne planter på badet. Man skal dog være obs på at baderoms planter ofte kan bli litt glemt, og ikke alltid har tilgang på sollys. Derfor kan det være lurt å velge planter som klarer seg uten mye sol og som  liker seg i fuktig klima. Kaktuser, bregner og orkideer er både et flott tilskudd på badet og krever minimalt med vedlikehold.

  • Plass

Få ting er herligere enn et stort bad, der man har plass til alt. Ofte så deler man jo bad med hele familien, og derfor bør det være stor gulvplass sånn at man kan være flere personer på badet av gangen. Når man skal lage ett nytt bad, så kan det være lurt å tenke på plassbesparelse. Dusjen kan for eksempel plasseres i et hjørne, og man kan spare ganske mye plass ved å kjøpe et toalett som installeres i veggen. Skapplassen bør også bygges i høyden, og ikke i bredden. Det kan nemlig fort ta ganske mye av gulvplassen hvis benker og skap er veldig dype. Er man en stor familie så kan det være en god investering å installere to vasker i benkeplaten framfor kun én. På denne måten kan man nemlig være flere som pusser tenner og vasker hender og ansikt på samme tid, sånn at man slipper å både vente på hverandre og diskusjoner om at lillebror må skynde seg fordi storesøster skal rekke bussen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *