Kjøpe LED lyslister: Det du trenger å vite

LED lyslister har blitt svært populære som belysning til hjemmet. Som du kanskje allerede vet, er LED pærer mer effektive og varer lengre enn vanlige glødepærer. Å kjøpe LED lyslister kan virke rett fram, men det er noen få ting du må vite, slik at du er sikker på at du får LED lyslister som passer til dine behov. Vi har derfor laget en enkel guide som vil ta for seg noe av det viktigste du trenger å vite før du kjøper lyslister.

LED lyslistens lysstyrke

Lysstyrken til LED pærer er målt i Lumen (lm). Avhengig av hvor du bruker LED lyslisten vil du mest sannsynlig ha et visst nivå av Lumen. For en pære som lyser opp et spesifikt objekt eller område, vil du mest sannsynlig ikke trenger noe lysere enn 200 Lumen. Når det kommer til andre bruksområder hvor du ønsker mer lys, så kommer det an på din personlige preferanse av hvor lyst du ønsker rommet.

LED lyslistens farge

Mange LED lyslister kommer i flere forskjellige farger. De mest simple lyslistene har én farge. Lyslister som skifter farger kalles RGB-lyslister. Disse krever en kontroll til å forandre fargene.

Fargetemperatur

Fargetemperaturen er hvordan vi differensierer de forskjellige hvite fargene som et LED lys kan produsere. Temperaturen indikerer hvor «varmt» eller hvor «kalt» lyset virker. Temperaturen til lys måles i Kelvin, hvor høyere temperatur indikerer «kalde farger» og lavere temperaturer representerer «varmere farger»:

  • 5000K Kald hvit

  • 4000K Nøytral hvit

  • 3000K Varm hvit

Hvor kan jeg finne LED lyslister?

Om du ønsker LED lyslister til ditt hjem kan du besøke Lampedirekte.no. Lampedirekte.no har et bredt utvalg av lyslister å velge fra. Lampedirekte.no er en ekspert innen belysningsprodukter som pærer og lamper. De har over 25 års erfaring, og har mer enn 10 000 førnøyde kunder hvert år.