Slik får man den nordiske stilen hjemme

De siste årene har nordisk stil gjort sitt inntog i mange norske hjem. Trenden har også spredt seg til en rekke land omkring i verden. Men hva kjennetegner egentlig den nordiske interiørstilen? Hovedsakelig så er det et fokus på det minimalistiske, organiske og naturlige. Designet på møbler og dekor skal derfor ha jevne og fine snitt, uten preg av for eksempel fargesprakende mønster eller utskjæringer.

Interiør i den nordiske stilen er typisk laget i naturmaterialer som tre, sten, jern og glass. Innredning og pynt i form av skinn og andre produkter laget av dyr gir et innslag av at man har den norske skogen i stuen. Man kan selvfølgelig også finne falsk pels og imiterte dyreprodukter, hvis det er ønskelig.

Myke farger og ubehandlet tre

Det er få materialer som har preget den nordiske stilen mer, enn det tre har gjort. Trevarer i eik, furu, bøk, bjørk og ask gir et utrolig naturlig og hjemmekoselig preg. Dessuten er disse materialene utrolig holdbare og nedbrytes relativt enkelt. Dette er viktig med tanke på hvordan materialer i for eksempel plastikk, bruker utrolig lang tid på nedbrytning. Er man på utkikk etter møbler i tre som har god kvalitet, kan man med fordel sjekke ut traevarer.no.

Når det kommer til fargene i den nordiske stilen vil disse typisk være på den mørke siden av fargepaletten. Myke grå-farger og dus rosa er populære farger. Ellers så er hvit en farge som aldri går av på moten, og som derfor også preger mye av den nordiske stilen. Ønsker man å ytterligere understreke det organiske, så kan et par potteplanter gjøre underverker. Planter gir liv til et hvilket som helst rom, og kan virkelig hjelpe med å gi et friskt pust i hjemmet. Plantenes grønnfarge kan også gi bedre en balanse mellom hvitt og litt mørkere farger i rommet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *