Slik innreder du med vakre designgulv til en billig penge

Nordmenn elsker å pusse opp og innrede hjemmet, men stigende renter og høy inflasjon har gjort selv moderate oppussingsprosjekt relativt kostbare. Da kan det være på sin plass å spare litt penger der det lar seg gjøre, og et billig gulv kan bidra til at regnestykket går opp. Dessuten kan et rimelig gulv også by på en flott designopplevelse.

Laminat som alternativ til parkett eller heltre

Det er naturlig å begynne med laminatgulv, i og med at dette gulvbelegget for mange utgjør det første alternativet til «klassikeren» parkett. I 2023 kan du finne et billig gulv som er tilnærmet helt likt naturlig tre, og laminatgulv kan fremstå både lune og rustikke.

Moderne produksjonsprosesser gjør det mulig å skape et uttrykk som er svært naturtro, med naturlig trykket tre og rustikke røffe overflater. Det er kanskje særlig laminatgulv i et design som ligner på helplank parkett som definitivt vil gi boligen din et eksklusivt preg. I tillegg finnes det også laminat som ligner på fliser og mange andre materialer.

Fliser, vinylgulv og mange andre alternativer

Ekte fliser kan også være et prisgunstig alternativ, samtidig som dette gulvbelegget er både robust og svært vakkert. Fliser passer selvfølgelig ekstra godt i for eksempel inngangsparti og gang, men moderne fliser kan også være en god match for kjøkken og andre oppholdsrom.

Alternative gulvbelegg omfatter også vinylgulv, som er et smart og fleksibelt valg. Vinylgulv er enkle å holde rene, samtidig som de lar deg eksperimentere med mange spennende farger og mønstre. Dessuten er det enkelt å legge vinylgulv, noe som alltid kommer godt med. Det er mulig å finne vinylgulv som ligner på tre, men mange velger også å skape kontraster med et vinylgulv i en helt annen farge. Ved å kombinere flere ulike gulvbelegg kan du skape et hjem som er preget av vakre designgulv, uten at det trenger å koste en formue.