Slik velger du rett kjøleskap

Å velge rett kjøleskap er kanskje ikke så lett som man skulle tro ved første øyekast. Det er flere ting enn pris og design som betyr noe når man skal velge seg et kjøleskap.

Hvilken størrelse skal man velge?

Det første man bør tenke på er størrelsen på kjøleskapet. Størrelsen på kjøleskapet bør avpasses etter hvor stor familien er. Det er ikke økonomisk lønnsomt å ha verken for stort eller for lite kjøleskap, selv om det siste kanskje er det verste.

Tommelfingerregelen for valg av størrelse er å velge et 100 liters kjøleskap hvis man er alene, og legge til 50 liter for hver person utover dette. Er man da 5 stykker i familien bør kanskje kjøleskapet være på 300 liter.

Har kjøleskapet god plass til det jeg kjøper mye av?

Det neste man bør se på er romløsningen i kjøleskapet opp mot hva man kommer til å fylle det med. Har du for eksempel flere små barn i huset, og du vet at det forbrukes mye melk, bør kjøleskapet ha plass til dette. Kjøper dere inn mye grønnsaker så bør det kanskje være gode løsninger for sval integrert inn i skapet. Ingenting er så irriterende enn å kjøpe nytt kjøleskap for så å oppdage at man ikke får plass til det man har handlet inn.

Energibruk

Deretter bør man se på energibruk. Selv om variasjonene i energibruk ikke er så stor mellom de ulike produsentene og de ulike modellene, skal man ikke glemme at et kjøleskap står på hele tiden og dermed bruker litt strøm i det lange løp.

Utseende

Utseende skal man heller ikke se bort fra. kjøleskapet skal gjerne passe inn med resten av kjøkkenet ditt. Hva er penest? Børstet stål eller tradisjonelt hvitt? Skal det være et integrert kjøleskap eller frittstående? Det er mange hensyn å ta, slik at det å tenke litt gjennom hva man ønsker før man begynner shoppingrunden kan være lurt.