Tenk på både fremtiden og lommeboken når man skal kjøpe ny vaskemaskin

Når man kjøper ny vaskemaskin så går man som regel etter prisen og vaskemaskinens kapasitet. Prisen avspeiler ofte kvaliteten, men ikke alltid. Prisen kan også avspeile vaskemaskinens energiforbruk, lydnivå, restfuktighet og vannforbruk. Skal man ta hensyn til miljøet, så er det også viktig å kjøpe produkter som også gjør det.

4 viktige parametere når man skal kjøpe ny vaskemaskin

  • Energiforbruk

Vaskemaskinens energiforbruk kan få mye å si for forbrukerens strømregning. Det er ingen hemmelighet at vaskemaskiner bruker en god del strøm, men i det siste årene har vaskemaskin produsentene hatt fokus på å gjøre forbruket lavere, både for at forbrukeren skal spare på strømregningen, men også for miljøet skyld. De fleste vaskemaskiner har et årlig energiforbruk på mellom ca. 100 til ca. 200 kWh. Energiforbruket avhenger ofte av maskinens yteevne, man kan lett finne ut av maskinens energiforbruk ved å sjekke hvor maskinen ligger på energiforbruk skalaen. Skal man kjøpe ny vaskemaskin lønner det seg å enten kjøpe en som energimerket A++ eller A+++.

  • Lydnivå

Lydnivået er en undervurdert faktor når det kommer til å kjøpe ny vaskemaskin. En bråkete vaskemaskin kan virke irriterende både for de som bor i huset, og for naboer hvis man bor i leilighet. En vaskemaskin bør ligge på ca. 50 desibel ved vask, og ikke høyere enn 80 desibel ved sentrifugering.

  • Restfuktighet

Restfuktigheten er den fuktigheten som er igjen i klærne etter endt vask. Jo lavere restfuktighet, jo fortere tørker klærne, og hvis man tørker klær i tørketrommelen så vil det bety at de tørker fortere. Det kan avspeile seg i strømregningene.

  • Vannforbruk

Vannforbruket til vaskemaskinen har selvfølgelig mye å si for vann regningen og miljøet. En vaskemaskin kan bruke alt fra 6000 til 25 000 liter vann i året. Det kan derfor være lurt å velge en maskin med lavest mulig vannforbruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *