Derfor bør du ikke vente til januar med å trene

Det kan være fristende å utsette trening og fysisk aktivitet, særlig når det er kaldt og surt ute. Dessuten passer det jo fint å vente med treningsøkten til begynnelsen av januar, da kan du jo samkjøre den med nyttårsforsettene? De aller fleste har likevel godt av å holde seg i aktivitet gjennom både julebordsesong, feiringer og fridager.

Trening gir mer energi og overskudd

Mangel på tid er et vanlig argument for å utsett trening, og det er selvfølgelig særlig relevant i desember. Avslutninger, musikkforestillinger og julefester avløser hverandre, og det kan være vanskelig å lage plass til treningsøkten i en travel timeplan. Da er det viktig å huske på at trening vil gi deg overskudd og energi, noe som du trenger ekstra mye av i desember.

Det er selvfølgelig smart å prøve å gjøre treningen så tidseffektiv som mulig, slik at regnestykket også blir så godt som mulig. Å trene hjemme kan spare mye tid, du kommer langt med enkelt treningsutstyr. På Apuls finner du et bredt utvalg treningsapparater og tilbehør, som kan bli en tidlig julegave til deg selv.

Mye god julemat – på godt og vondt

Julen er en høytid med mye god mat, og det skal selvfølgelig være lov å kose seg skikkelig med sine julefavoritter. Husk på at det er lov å ha «juksedager», selv i et strengt diet- og treningsregime. Samtidig er det greit å ha et forhold til at spisingen ikke skal ta fullstendig overhånd.

En treningsøkt vil brenne en del kalorier for deg, men vil dessuten gi deg bedre forutsetninger å håndtere fristelsene under julefeiringen. Begynn dagen med en løpetur, styrkeøkt eller skitur – da har du et forsprang allerede. Du skal selvfølgelig kose deg med favorittbitene fra Twist-posen på kvelden, men det blir kanskje enklere å ikke spise hele posen alene? Gode treningsvaner i desember vil helt enkelt gi deg en bedre feiring.