Det du trenger vite om innovativ IPL-hårfjerning

Såkalt IPL-hårfjerning er et alternativ for deg som er lei av å bruke tid og penger på barberhøvler, voks og annet utstyr til de mer tradisjonelle metodene for hårfjerning. Denne digitale behandlingsformen gir deg glatt hud i løpet av kort tid, samtidig som du ikke trenger å tenke på verken smertefull voksing eller tidkrevende barbering.

Teknologien bak IPL

Hårfjerning med IPL er basert på lysbehandling, forkortelsen IPL betyr helt enkelt «intenst pulserende lys». Samtidig dreier det seg om lys i et bredt spekter, slik at du ikke trenger å være urolig for at behandlingen skal skade huden. Behandling med IPL gir glatt hud, samtidig som resultatet også vil være permanent når du opprettholder regelmessig vedlikeholdsbehandling.

Det pulserende lyset fra en IPL-hårfjerner inneholder energi, som absorberes i området som behandles. Fargeforskjellen mellom hår og hud fører til at en større mengde energi absorberes av hårveksten, noe som igjen fører til at hårveksten «går i dvale» og avtar. Legg merke til at det derfor bør være en tydelig forskjell mellom hårvekst og hud, og metoden gir best effekt på mørk hårvekst mot lys hud. Forhør deg gjerne med kundeservice hos en leverandør av IPL-hårfjernere hvis du er usikker.

Interessante ekstrafunksjoner og design

Det finnes flere forskjellige modeller og merkevarer å velge mellom på markedet. Teknologien er i stort den samme, men de ulike modellene kan utmerke seg med forskjeller i ytelse, ulike ekstrafunksjoner og ulikt design.

Justerbar lysintensitet er et eksempel på en smart ekstrafunksjon. Med en slik mulighet kan du tilpasse styrken etter egne ønsker og området som behandles. Ekstra kjøling er en annen interessant ekstrafunksjon. IPL er en smertefri behandling, samtidig kan ekstra kjøling av behandlingsområdet gi litt ekstra velvære.

Ergonomi er en annen faktor å være oppmerksom på. Særlig hvis du skal behandle mange og store områder, kan det være smart å vurdere hvilket alternativ som vil være mest ergonomisk for deg.