Det er definitivt ikke for sent å kaste seg på SUP-bølgen

Svært mange nordmenn har kjøpt seg et såkalt SUP-brett, som er en type brett med mange forskjellige bruksområder. SUP-brettet er mye mer familievennlig enn det klassiske surfebrettet, noe som gjør det lettere tilgjengelig for mange nye grupper. Derfor bør du definitivt ta en titt på utvalget av SUP-brett hvis du ikke allerede har kjøpt et.

En rolig og fleksibel brettopplevelse

Forkortelsen SUP står for «Stand Up Paddle board», noe som altså betyr at brettet er laget for at du skal kunne stå opp og padle deg fremover på det. Samtidig finnes det selvfølgelig ingen eksakte regler for hvordan du skal bruke et SUP-brett, det er lov å sitte ned, ligge ned eller til og med gjøre yogaøvelser på brettet.

Legg merke til at et SUP-brett altså ikke har noe med tradisjonell vindsurfing å gjøre, det er ikke mulig å feste noe segl til denne type brett. Dessuten er det bredere og tykkere enn et tradisjonelt surfebrett, noe som også gjør at det ligger stabilere og roligere i vannet. Det betyr også at du kan velge selv hvorvidt du skal falle i vannet – det er ikke «obligatorisk».

Bruk av SUP-brett, og noen tilbehørsforslag

Et SUP-brett passer best på litt roligere vann, for eksempel en rolig innsjø. Det er også mulig å benytte SUP-brettet på havet, men ved større bølger kan du selvfølgelig ikke forvente at du skal klare å stå opp og padle deg fremover.

En stor andel av SUP-brettene på markedet er oppblåsbare, noe som betyr at de også er enkle å transportere. Det er derfor mulig å ha med SUP-brettet i en stor «sekk» på ryggen, til og med på bussen på vei til stranden.

I utgangspunktet følger det aller meste du trenger med i en ferdig pakke med SUP-brett. Det betyr da selve brettet, padleåre, pumpe, oppbevaringsveske og kanskje noen reparasjonssaker. I tillegg er det greit å komplettere med en eventuell våtdrakt hvis du skal bruke brettet når det ikke er spesielt varmt i luften eller vannet. Det finnes mange ulike slike neopren-drakter å velge mellom på markedet, og hansker eller sokker i neopren kan også være smarte tilbehør hvis det er skikkelig kaldt.

Avslutningsvis er det selvfølgelig alltid viktig å passe på sikkerheten, bruk derfor redningsvest etter behov. Dessuten har de aller fleste SUP-brett en sikkerhetsline som du fester til foten – slik at du ikke beveger deg vekk fra brettet ditt hvis du faller i vannet.