Enkle klistremerker er kanskje den rimeligste forsikringen

Hvert år mister nordmenn mange tusen mobiler, hodetelefon og andre store og små verdisaker. Dessuten legger vi selvfølgelig igjen en rekke andre småting forskjellige steder, som vi aldri ser igjen. I de fleste tilfeller er det bare litt irriterende, og når det gjelder mer verdifulle gjenstander kan innbo- eller reiseforsikring ofte være til hjelp. Likevel finnes det en måte å få tilbake mange av disse tingene – enkle navnemerker.

Navnemerker og navnelapper er ikke bare for barn

Det er mange som tenker at navnelapper og navnemerker bare er for barnetøy, men det stemmer definitivt ikke. Det er mange bedrifter som merker PC-er og laptoper med egne tyverimerker. Det er for å gjøre de vanskeligere å videreselge, men også for at de kanskje skal komme til rette hvis en ansatt legger igjen laptopen på flyplassen eller restauranten.

For privatpersoner er det ikke nødvendig å investere i slike spesialiserte løsninger, det er ofte slik at merket også etses inn i enheten, men det er ofte nok med tradisjonelle selvklebende navnelapper. På www.ikastetikett.no finner du noen eksempler. Det tar bare noen sekunder å feste en navnelapp diskre på mobildekslet eller hodetelefonene, og det kan du spare tusentalls kroner på.

Husk på at navnelapper og -bånd også kan hjelpe barnet ditt å komme til rette

Det er ikke uvanlig at små barn vandrer av gårde på egen hånd, og etter ufrivillig blir borte fra foreldrene sine. Heldigvis kommer de aller fleste selvfølgelig til rette på egen hånd etter kort tid, men en navnelapp med telefonnummer til mamma eller pappa kan være gull verdt. Det finnes også egne armbånd for barn, med informasjon om hvordan foreldrene kan kontaktes. En slik løsning kan gi litt ekstra trygghet for både store og små, og er en lavteknologisk løsning som kan matche mer kompliserte smartklokker og overvåkningssystemer – det enkle er ofte det beste.