Ferdige takplater er et prisgunstig alternativ når du bygger selv

Takkonstruksjonen er en avgjørende del av et hvert bygg, og det er viktig å bruke tid på taket hvis du skal begynne på et byggeprosjekt. Enkle takplater kan være et både praktisk, prisgunstig og smart valg. Det finnes en mengde ulike takplater å velge mellom, noe som gjør det enkelt å finne en takplate som passer utmerket til akkurat ditt prosjekt.

Termotak smed isolerende egenskaper

Et såkalt termotak kan være et godt valg i mange ulike situasjoner. Slike takplater har isolerende egenskaper, i og med at taket er laget av flere lag med lommer – som holder på luften. Det betyr at termotaket kan passe ekstra godt til bygg der du vil holde varmen inne, samtidig som termotaket også bidrar til å redusere risikoen for kondens på innsiden av taket.

Det finnes en rekke ulike termotak å velge mellom, i tykkelser opptil hele 55 mm. Det betyr at det er mulig å finne takplater med relativt høye såkalte U-verdier, som er et tall på hvor god isolasjonsevne et materiale har.

Enklere plater i et lag

Hvis du ikke trenger en takplate med isolerende egenskaper, for eksempel til en carport eller bod, kan det være praktisk å velge et helt enkelt trapestak. Slike takplater er også laget i polykarbonat, som er et svært robust plastmateriale. Dessuten tåler slike plater det røffe norske klimaet. Denne typen trapestak passer godt til mange ulike bygg, men det finnes også andre enkeltlagsplater å velge mellom.

For eksempel kan du velge en bølgeplate som ligner på et klassisk tak, noe som passer godt hvis du skal bygge en enkel konstruksjon opp mot et eksisterende bygg. I tillegg er det selvfølgelig mulig å velge tak i massivt polykarbonat, noe som skaper et uttrykk som ligner på glass. Oppsummert finnes det uendelige muligheter når det gjelder tak i plast, og disse smarte takplatene kan være et svært godt valg.