Gjør deg klar for neste campingsesong allerede nå

For mange nordmenn er selve planleggingen en stor del av ferieopplevelsen, og det gjelder både feriereiser utenlands og campingturer i Norge. I løpet av de kalde vintermånedene er det hyggelig å drømme seg bort, planlegge turer og glede seg til sommerferien.

Smart utstyr gjør campingopplevelsen hyggeligere

Vinteren er dessuten en ypperlig sesong for å gå igjennom campingutstyret, vurdere hva som eventuelt må skiftes ut og se om det har kommet noe nytt spennende på markedet. Det lanseres hele tiden nytt campingvogn utstyr, sikkerhetstilbehør, nytt utstyr til teltturer og spennende teknologi.

Det er de tilsynelatende små detaljene som kan utgjøre den store forskjellen mellom en flott campingtur og en mindre hyggelig opplevelse. Mange husker sikkert barndommens teltturer med utette, fuktige telt og kalde soveposer – moderne telt med funksjonsmaterialer gjør at det er helt unødvendig. Det samme gjelder på mange andre områder.

Planlegge utfluktene i forkant – eller improvisere og ta det på sparket?

Mange nordmenn med campingvogn har en fast plass, enten i sesongen eller hele året. Det passer selvfølgelig fint for mange, og er et prisgunstig alternativ til en vanlig hytte. Samtidig er fleksibiliteten noe av sjarmen med camping, og med en bobil eller campingvogn kan du besøke nye steder hver dag.

Det er greit å være klar over at de mest populære campingplassene blir fullbooket i høysesongen, og du risikerer å måtte snu når du kommer fram. Det er selvfølgelig alltid mulig å finne et sted å stille bobilen over natten, men det blir kanskje ikke det aller mest luksuriøse eller hyggelige alternativet…

Mange velger derfor å gå for en kombinasjon av forhåndbooking og improvisasjon. Det er relevant både når du reiser med bobil, campingvogn eller bare med et enkelt telt. Noen bookede overnattinger gjør at du får forutsigbarhet, samtidig som du kan la noen dager stå åpne – slik at du også kan tilpasse turen etter både vær og nye ønsker.