Interessert i historie – lær mer om andre verdenskrig i Polen

Skulle du ønske du forstod mer av hvordan verden ikke fungerer, så er historien det beste stedet å starte. Historien forteller ofte alt fra et perspektiv, men du kan alltid være med på å tolke den slik at du forstår virkeligheten slik den var.

Heldigvis har vi historiske monumenter og vitnesbyrd som eksisterer selv i dag. På den måten kan man kombinere økt forståelse for historien med en flott reise. På den måten kan du få mer forståelse for andre kulturer, slik at du også blir mer åpen for andre mennesker.

Polen et sted for historiske minnesmerker fra første verdenskrig

Da Napoleon levde var det stor uro i hele Europa. Menneskene skulle ikke lenger drive kolonimakt og heller forsøke å øke handelen med hverandre. Men markedsøkonomien på den tiden fungerte dårlig, fordi utro tjenere ønsket å ta all profitten for seg selv. I Polen finner man for eksempel Auswitch byen som er kjent for sin rike natur og flotte landskap. Her var det en konsentrasjonsleir under krigen men det hadde ikke noe med å forberede seg til eksamen å gjøre.

Polen er et flott ferieland

Det ble snakk om Auschwitz Birkenau som var en gammel kaserne for krigsfanger. Den lå ved Wisla en elv som det fins masse fisk i. Elsker man fiske, er dette elva å søke til når man er på bobilferie i Polen. Denne elva strekker seg helt til Krakow, landets hovedstad.

Det går hvite busser til landet, som også har severdige byer som Gdansk, Lodz, Poznan, Warszawa (hovedstad) og Katowice som er kjent som en typisk norsk studentby.

Mange nordmenn elsker å feriere i Polen av flere grunner. Lavt lønnsnivå gjør at prisene er gode, kort avstand fra norskegrensa, stadig større handel og utveksling mellom de to landene, kort vei til Europa, polsk musikk har grobunn i Norge (slik som Riverside og Gorgoroth), Polen har mange fotballspillere i serien og mye mer. Ønsker du å skjønne historien bedre, ta en ferie til Polen.