Slipp kreativiteten din løs – mulighetene er uendelige

Det er mange som forbinder kreativitet med et ganske begrenset utvalg kunstaktiviteter – for eksempel musikk, dans eller kunstmaling. Det er likevel en altfor smal definisjon, og det er greit å huske på at både snekring, strikking, andre typer håndarbeid og forskjellige hobbyaktiviteter bør regnes inn under begrepet kreativitet. Det finnes helt enkelt en mengde forskjellige måter å uttrykke kreativiteten sin på.

Kreativitet skal være morsomt

Til å begynne med er det viktig å huske på at kreativitet for de aller, aller fleste av oss handler om underholdning og avslapning. Det er svært få som faktisk kan leve av kreativiteten sin, selv om det selvfølgelig er noen få som kan tjene penger på å for eksempel skape musikk eller kunstverk. Derfor er det viktig å hele tiden lytte til hva du synes er morsomt, og utforske forskjellige kreative idéer og aktiviteter som du kan drive med.

Dessuten kommer kreativitet i mange forskjellige former når det gjelder hvor mye intensitet og energi du vil legge ned i aktiviteten. Noen vil for eksempel tegne og male på et blankt lerret, andre liker best å drive med tegnebøker eller noen av de populære puslespillene med perler.

Digital kreativitet er også et alternativ

Det er også viktig å huske på at kreativitet ikke trenger å være en «analog» aktivitet, på samme måte som e-sport også har etablert seg som et seriøst alternativ til tradisjonell fysisk idrett. Dessuten er det mange digitale kreative aktiviteter som overlapper med den fysiske verden, for eksempel når det gjelder 3D-design eller arbeid med elektronikk.

Å skape eller reparere elektriske dingser må definitivt kunne regnes som en kreativ aktivitet, der arbeid med loddestasjon og loddetinn handler mer om håndverk enn høyteknologi. Ikke minst er det estetikken i aktiviteten som også bygger opp under at det handler om en kreativ utfoldelse – når loddingens utseende er et minst like viktig aspekt som elektronikkens funksjon.