Smarte plastplater hjelper deg med både store og små prosjekter

Produktkategorien plastplater omfatter en rekke ulike typer plater, laget av forskjellige typer plast, med helt ulike mål og tiltenkt helt vidt forskjellige bruksområder. Noen plastplater kan erstatte vanlig glass i både drivhus og andre konstruksjoner, andre plastplater er svært fleksible og kan brukes til både gjør det selv-prosjekter og industri.

Klassiske plastplater i akryl – til alt fra drivhus til butikker

Akryl er et av de mest brukte materialene i plastplater, disse platene omtales også ofte som pleksiglass. En plastplate i akryl gir god isolering, og platene er dessuten sterkere enn vanlig glass. Det fører til at disse platene er populære til drivhus, der de er et robust og rimelig alternativ til glass.

Samtidig kan akrylplater brukes til helt andre ting, ikke minst fordi det finnes akrylplater som er både klare og matte. De helt gjennomsiktige variantene ligner da på glass, men det finnes også frostede versjoner og plater som ser ut som speil. Disse platene kan brukes til både butikkutstillinger, på kontorer og mye mer.

Hardplast og PVC-plater

Hardplastplater er et navn på såkalt polykarbonat, som er et kraftig plastmateriale. Disse platene kan brukes som takplater, da polykarbonat er enda kraftigere enn vanlig glass. Det er mulig å bestille polykarbonat i mange ulike tykkelser, bredder, lengder og farger. Med polykarbonat kan det være smart å få platene kuttet til riktige mål allerede før levering.

PVC er et plastmateriale som er mer fleksibelt enn for eksempel akryl eller polykarbonat. Det betyr at myke PVC-plater kan bøyes, og de kan for eksempel være praktiske som hobby- eller skriveunderlag. I tillegg kan finnes det såkalte ALU-sandwichplater, som brukes til trykking eller produksjon av skilt.

Disse eksemplene gir selvfølgelig bare et lite innblikk i hva som er mulig å skape med plastplater, og disse produktene åpner for et uendelig antall ulike bruksområder – både for bedrifter og privatpersoner, og både til små og store prosjekter.