3 tips for en bedre nattesøvn

Alle ønsker å ha en god og uthvilt søvn om nettene. Dessverre er det mange ting som kan ødelegge nattesøvnen og vekke oss om nettene. Med tre enkle råd kan du enkelt få mer ut av timene i sengen om natten. Det vil gi deg en bedre opplevelse om natten, men resulterende også om dagen.

Fast døgnrytme

Det første rådet er å gå i seng på samme tidspunkt hver dag. Dette gjelder også i helgene. Med faste sengetider så vil kroppen gå inn i en naturlig søvnfase. Det vil gjøre at du automatisk blir trøtt om kveldene og føler deg opplagt dagen derpå. Sover du lenge på søndagsmorgenen så vil du oppleve at det blir vanskelig å falle i søvn når helgen er slutt. Følger du den samme døgnrytmen i helgen også, vil det gi en god start på mandagen den kommende uken.

Ha en god seng

Sengen har større betydning for søvnen din enn du tror. Sørg for å ha en god seng med den riktige fastheten tilpasset kroppen din. En dårlig seng kan gi både smerter og ubehag i rygg og nakke. Et godt alternativ er å kjøpe en moderne kontinental seng. De er som regel gode i kvaliteten og konstruert for å gi en optimal komfort. Denne sengetypen og andre modeller kan du lese mer om her.

Sov i riktig omgivelser

Det er viktig at det ikke er for varmt i soverommet når du skal legge deg. Sørg derfor for å lufte rommet en god stund før du tar kvelden. I tillegg så kan det være lurt å skaffe seg gardiner med tykt materiale. Undersøkelser viser at man sover bedre jo mørkere det er i rommet. Omgivelsen har en viktig påvirkning på nattesøvnen din. Derfor kan dette være en avgjørende effekt for om du klarer å slå deg til om nettene eller ei.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *