Er det trygt å handle instrumenter på nett?

Når man handler på nett handler man vanligvis mindre utstyr og produkter som klær, sko, smykker eller velværeprodukter. Produkter som dette er ofte lite risikable å kjøpe uten å ha sett dem først, ettersom det er varer som er relativt enkle å sende tilbake, som ikke koster altfor mye og de er hovedsakelig forbruksvarer. Å kjøpe instrumenter på nett kan derimot fort føles litt mer skummelt, ettersom det ofte er snakk om store og tunge varer, samtidig som det gjerne er en rekke spesifikasjoner man skal ha rett for at instrumentet passer til det man skal bruke det til.

Handler man instrumenter fra en norsk nettbutikk kan man likevel føle seg ganske trygg. Norge har et strengt regelverk som tar vare på forbrukeres rettigheter, slik at det er trygt og enkelt å handle hos de aller fleste nettbutikker.

Handle trygt fra norske nettbutikker

En ting det er lurt å se etter når man besøker en nettside for å vite at den er sikker og profesjonell er om informasjon om retur, reklamasjon og transportkostnader er lett synlige. Ettersom instrumenter ofte kan veie en del kan man fort ende opp med å betale mye i frakt, med mindre man kjøper varene fra en nettbutikk som Danmusikk. Her er fraktkostandene oppgitt på forhånd og har en makspris på 129 kr. I tillegg har man også 30 dagers returrett og rask leveringstid.

På grunn av de strenge reglene i Norge kan man hos de fleste norske nettbutikker føle seg ganske trygg når man handler. Det kan derimot likevel være lurt å være på vakt, i tilfelle det skulle være en nettside som bare utgir seg for å være norsk, men som egentlig er registrert i et annet land. Man bør derfor være obs på ting som dårlig språk og om siden virker useriøs, om man skal handle fra en ukjent nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *