Få den beste spillopplevelsen med PS VR

Du kan få mange gode spillopplevelser med Playstation VR og vanlige håndkontroller. Samtidig kan VR utstyr til Playstation løfte opplevelsen og trekke deg enda lengre inn i den kunstige virkeligheten.

Playstation VR

Det begynner å bli lenge siden vi fikk Virtual Reality på Playstation i 2016. Siden den gang har det kommet mye nytt utstyr. Her må vi også nevne at vi snart kan forvente oss Playstation VR2 på begynnelsen av 2023.

Listen over spill til PS VR har blitt lang, og det lages hele tiden nye spill. Samtidig har spillene blitt langt mer kompliserte. Dette har gjort at det trengs utstyr for å få en bedre spillopplevelse. Faktisk trengs det VR utstyr for i det hele tatt å kunne spille dem.

Det har kommet mye forskjellig utstyr på markedet, noe du blant annet kan lese mer om på VR Guiden. Her skal vi først og fremst gi en rask oversikt over hvilket utstyr som er tilgjengelig i dag. Hvilke du har behov for vil selvsagt avhenge av hvilke spill du pleier å spille.

VR utstyr til Playstation

Playstation Move motion controller er blant det enkleste VR utstyret til Playstation. Til tross for at dette er enkelt kan det gi deg en enda bedre innlevelse i spillene. Disse PS kontrollene er formet som to lyskjegler. De er svært nyttige i sportspill hvor du skal spille tennis, bordtennis eller squash. I tillegg er de nyttige i spill hvor du skal løfte opp objekter.

Det kan være vanskelig å spille VR skytespill på Playstation VR, og her vil ikke Playstation Move heller være til stor hjelp. Playstation Aim controller kan derimot fungere veldig godt. Denne er nemlig spesielt utviklet for denne typen VR spill på Playstation. Kontrollen er formet som et slags gevær, og med denne vil det bli langt enklere å sikte på målene du skal skyte ned.

En helt ny PS VR kontroll er Playstation 3dRuddle. Dersom du har spilt populære PS VR spill som Astrobot eller Astro’s Playroom vet du nok at kabelen som er koblet til VR headset på PS kan være i veien. Disse spillene krever nemlig at du beveger deg rundt litt, noe som kan være vanskelig når hele fokuset er rettet mot spillet og ikke potensielle hindringer i den virkelige verden. 

PS 3dRuddle er en kontroll som gjør det langt enklere å bevege seg rundt i VR på Playstation. Dette er en skive som kan legges på bakken. Skiven har sensorer slik at den merker om du vil gå fremover. Det kan du gjøre ved å trykke ned fronten på 3dRuddle. Vil du gå til siden trykker du ned på siden du vil gå til. 3dRuddle er også sensitiv til hvor stort trykk du bruker. Vil de bevege deg sakte bruker du et lett trykk. Vil du løpe kan du trykke hardere.

Fremover kan vi også forvente oss flere nyheter når det kommer til nye PS VR kontroller, men her vil det også bli spennende å se på hvordan PS VR2 kommer til å bli når det lanseres.