Kjøpe kunst som gave eller til deg selv: 4 gode tips

Hvis du ikke har kjøpt kunst før kan det være vanskelig å vite hvor du skal starte. Vi har derfor laget en enkel guide som du kan følge neste gang du skal kjøpe kunst som gave eller til deg selv.

  1. Gjør undersøkelse

Det å finne et passende kunstverk som gave eller til deg selv kan være overveldende. Det er derfor en god idé å bruke en del tid til å kikke på en del kunstverk, for å bli mer kjent med hva du bør se etter. Det er kunstverk med forskjellig stil og fra forskjellige tidsperioder. Her er internett et godt hjelpemiddel hvor du enkelt kan finne kunst som passer til deg selv, eller personen du ønsker å kjøpe en gave til.

  1. Sett et budsjett

Når det kommer til kunst er det viktig å lage et budsjett på hvor mye du skal bruke. Hvis du kjøper kunst på auksjon er dette spesielt viktig, slik at du ikke overstiger budsjettet ditt under en budrunde. Sett derfor et buskjett, men forvent at du bruker litt ekstra. Det kan også være kostnader som du ikke regnet med knyttet til forsikring og frakt. I tillegg hvis du finner et kunstverk litt utenfor prisklassen din som du selv mener er perfekt, kan du selv vurdere om du skal gjøre et unntak til budsjettet ditt.

  1. Gjør målinger

Når du skal kjøpe kunst bør du være sikker på at kunstverket du kjøper passer til stedet du har planer om å ha det. Det er veldig kjedelig hvis du forelsker deg i en skulptur eller et maleri som du ikke har plass til i huset. Gjør derfor målingene du trenger på forhånd. På denne måten er du sikker på at du har plass på veggen eller på overflaten du ønsker å ha kunstverket på, før du kjøper det.

  1. Bestem deg for hva du kjøper

Det er flere typer kjøp du kan gjøre når det kommer til kunst. Skal du kjøpe en skulptur eller et maleri? Kjøper du kunsten som en investering eller som en gave?

Hvis du kjøper kunsten fordi du selv liker den er saken veldig enkel. Da trenger du bare å se om kunsten er verdt prisen, og deretter vite at du har råd til kunstverket. Hvis du derimot ser etter et kunstverk som en investering er det viktig å gjøre grundig undersøkelse om kunstverket. Skal du gi en skulptur eller et maleri som gave bør du tilpasse dette til personen du kjøper gaven til.

Kunst som gave

Et flott maleri eller skulpturer passer også veldig godt som gaver. Skulpturer passer veldig bra som bryllupsgaver eller til andre personer som du er glad i. Husk å kjøpe noe som passer deres smak, ikke din egen. Tenk derfor på hva de liker når du skal kjøpe gaven. Hvis du kjenner personen godt kan du tenke på hvilket design de allerede har i huset. Gjør ditt beste når du skal finne et passende kunstverk, men husk at det er tanken som teller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *