Kom i toppform med kettlebell trening

Kettlebellen er et helt genialt verktøy for å komme i god form. Den er elsket av alle, fra hverdagsmosjonisten til crossfitteren, fordi den kan brukes til utrolig mange øvelser. Uansett om man trener hjemme i stuen eller på et treningssenter, så er kettlebell trening en effektiv måte å komme i form på. Det kan være lurt å i hvertfall få hjelp de første gangene man trener med en kettlebell, sånn at man er sikker på at man gjør øvelsen korrekt. Senere kan man søke inspirasjon til nye måter å trene med den på, på for eksempel internett.

Kettlebells tar ikke mye plass og de er forholdsvis billige. Finn dem for eksempel på https://billigfitness.no/collections/kettlebell

 

 

2 av de beste øvelsene man kan gjøre med en kettlebell

  • Kettlebell swings

Dette er kanskje den mest gjenkjennelige og letteste øvelsen når det kommer til å trene med kettlebells. Den er helt genial for å trene kjernemusklene samt rumpe og lår, uten at man nesten legger merke til det. Øvelsen går ut på å holde kettlebellen med begge hender. Man står oppreist med rak rygg, og skuldrene tilbake. Så bruker man hoften til å svinge kettlebellen mellom benene, og opp i øyehøyde. Det er viktig at man ikke bruker armene til å svinge den opp og ned, men hoften. Armene skal nesten være som løse “tråder” fra kroppen, fordi det er hofte, rumpe og lår som skal jobbe under øvelsen.

 

 

  • Russian twist med kettlebell

Denne øvelsen er genial for å bygge opp styrke i kjernemusklene, eller “coren” som den heter på engelsk. I denne øvelsen sitter man på gulvet med kettlebellen i hendene. Hælene skal opp fra gulvet, sånn at man kun sitter på rumpa. Så svinger man kettlebellen fra side til side. Her er det viktig å holde overkroppen spent, og spennet i rygg og magemuskler.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *