Få en helt ny opplevelse med nye tilbehør til musikkinstrumentet ditt

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Musikk er en mangefasettert uttrykksform, som legger til rette for mye glede og kreativitet i hverdagen. Mange barn får sitt første møte med det å spille et eget instrument gjennom musikkskole, korps eller andre frivillige organisasjoner – og for mange blir det også begynnelsen på et livslangt forhold til musikk. Da kan det være greit å gjøre det beste ut av instrumentet du har – med gode tilbehør og reservedeler.

Tilbehør og vedlikehold tilpasset instrumentet

Behovet for tilbehør, vedlikehold og service er selvfølgelig helt avhengig av type instrument, bruk og musikantens behov. Til noen instrumenter er det enkelt å kjøpe deler, for eksempel finner du et bredt utvalg gitarstrenger på nett. Å skifte gitarstrenger og å stemme gitaren er også noe som er veldig overkommelig selv for amatører, men det er ikke alltid tilfelle for andre instrumenter.

  • Noen instrumenter, for eksempel ulike messinginstrumenter, fløyter og lignende, trenger service med jevne mellomrom. Husk på at det dreier seg om konstruksjoner med mange metalldeler, som ikke alltid er like enkle å vedlikeholde selv.
  • Dessuten er mange instrumenter utsatt for relativt røff håndtering, det gjelder for eksempel korpsinstrumenter og andre instrumenter som i stor grad håndteres av yngre musikanter på farten. Slag og støt kan raskt føre til skader som må utbedres i et profesjonelt verksted.

I stort er det viktig å følge med på om instrumentet fortsatt spiller riktig, ellers må du gjøre noe med det.

Enkle tilbehør gjør det enklere å fokusere på musikken

Musikk er heldigvis ikke en veldig utstyrsdrevet fritidsaktivitet, når du vel har et kvalitetsinstrument på plass. Samtidig er det greit å ha et forhold til hva som finnes av enkle tilbehør.

Det kan være småting, som for eksempel et lite tilbehør som gjør det enklere for små barnefingre å få korrekt grep rundt en tverrfløyte, men slike små grep kan føre til en ny opplevelse og mer musikkglede.