Fire nye artister klare for Melodi Grand Prix

Blir det Big Daddy Karsten, Emmy, Ole Hartz eller Dinaye som vinner en finalebillett lørdag 30. januar?

NRK har gleden av å presentere artistene som skal konkurrere i delfinale 3 lørdag 30. januar. Flere av artistene har tidligere vært kjent for harry musikk og fotballsanger, men nå tar de steget opp fra fotballmoroa til MGP.

Vinneren av den første delfinalen ble Blåsemafian feat. Hazel og vinneren av delfinalen lørdag 23. jan ble Raylee. Alle delfinalister som ikke gikk videre er fortsatt med i kampen om én siste finalebillett i «Sistesjansen»

Artistene i delfinale 3 lørdag 30. januar

De fire låtene er nå tilgjengelig i alle strømmetjenester.

Ole Hartz – «Vi er Norge»

Ole Hartz

Tekst/melodi: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen og Petter Bjørklund Kristiansen

Ole Hartz (24) er fra Geithus i Modum. Allerede som seksåring visste Ole Hartz at musikk var det livet dreide seg om, og han meldte seg på alt det gikk an å melde seg på; pianotimer, trommetimer og inn i korpset. Alt han gjorde var musikk, og alt han tenkte på var musikk. Likevel hadde han aldri trodd at han skulle få opptre med egen låt på direktesendt TV under MGP.

24-åringen som vokste opp i Åmot i Modum kommune har nå utviklet seg fra å være en publikumsfavoritt hjemme i lokalmiljøet, til å bli en platesignert artist med flere millioner avspillinger og en stadig voksende fanbase både i Norge og Sverige.Han er ikke redd for å leke seg med melodier og morsomme tekstlinjer, noe han også gjør på sin nye utgivelse «Jeg vil ha ribbe». Med på den låten har han med seg TikTok-stjernen Ida Celine. Nå er han MGP-klar med «Vi er Norge».

Big Daddy Karsten – «Smile»

Big Daddy Karsten

Tekst/melodi: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset og Pål Gauslaa Sivertzen

Karsten Dahl Marcussen (32) er fra Arendal og bor i Oslo. Big Daddy Karsten fant rapen som ungdom, en sjanger med et åpent, ærlig og tøft uttrykk der han følte han fikk sagt mye på kort tid. Hans første plate kom med duoen Folkefiender sammen med rapperen Ego. Han var også sentral som battlerapper når VGTV satset på Skeez-TV. Big Daddy Karsten har vært headliner på de største Pride-festene i Norge, og blant annet spilt på festivalene Skral, Hove og Canal Street.

Karsten var skjult homofil da han begynte å rappe og det var kanskje ikke så mange som så for seg at den store, maskuline rapperen var homofil. Da han kom ut av skapet i november 2016 gav det mye oppmerksomhet og satte fokus det faktum at få rappere verden rundt tør å være åpent homofile. I skrivende stund er Big Daddy Karsten Skandinavias eneste åpne homofile rapper.

Dinaye – «Own Yourself»

Dinaye

Tekst/melodi: Christian Ingebrigtsen, David Thulin og Dina Matheussen

Dinaye, Dina Matheussen (17) fra Asker startet karrieren sin som danser og begynte å synge da var kun 12 år gammel. Hun har dessuten svart belte i karate.

Dinaye er kjent for sin dans inspirert av Michael Jackson og i 2014 imponerte hun med dansen i Norske talenter på TV 2 og kom helt til semifinalen.

17-åringen var også med i MGPjr i 2016 med låten «Sterk og Rå» der hun kom til gullfinalen. Hun var også med som danser under MGP i 2017 for Amina Sewali.

Gjennom Idol 2020 beviste hun talentet sitt for både sang og dans og fikk stående applaus for sin tolkning av Beyoncés låt «Run the World (Girls)».

I 2019 hadde hun en hit på NRK P3 med låta «Vi er ett», hvor hun i videoen også fikk vist frem sine etiopiske røtter.

Den unge artisten er med på å skrive sine egne tekster, og «Own yourself» handler om valgene man tar i livet, og hvordan man velger å presentere seg for andre og for seg selv. Dinaye er halvt Etiopisk og i en del av låten synger hun på amharisk.

Emmy – «Witch Woods»

Emmy

Tekst/melodi: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik, Morten Franck.

Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen (20) fra Sande i Vestfold kommer fra en musikalsk familie og sang lenge før hun kunne snakke, og har blant annet vært aktiv i koret «Soul Children». I 2011 var Emmys eldre bror med i MGPjr, noe som fikk henne til å drømme om å være med selv en gang. I 2015 gikk drømmen i oppfyllelse og Emmy stod på scenen i Oslo Spektrum med låten «Aiaiaiai» som har fått over 1,1 million visninger.

Etter dette ble hun et kjent fjes og fikk mange nye fans blant den unge delen av befolkningen. Deltagelsen i MGPjr resulterte i at hun fikk reise rundt å gjøre konserter og møte fansen. Hun har også sluppet flere singler, inkludert låten «Bjørnar» som har vært den største hiten hennes etter det. Det er ikke bare som artist Emmy gjør seg bemerket, hun er også en produktiv låtskriver og har skrevet over hundre låter til tross for sin unge alder. Emmy studerer visuell kommunikasjon på Universitetet i Sørøst-Norge, men nå er hun klar til å vise frem mer av sine musikalske kvaliteter på den store MGP-scenen med låten «Witch Woods».

Forhåndskvalifisert artist

I delfinalen på lørdag 30. januar får vi også se forhåndskvalifiserte Kaja Rode opptre med sin låt. Hennes låt slippes fredag 29. januar.

Kaja Rode: «Feel Again»

MGP 2021 Kaja Rode

Tekst/melodi: Magnus Martinsen, Mirjam Johanne Omdal, Andreas Gjone og Erika Dahlen

Kaja Rode er en 22 år gammel sanger født i Oslo som deltok på The Voice 2017, der hun fikk alle dommerne til å snu seg på blind audition. Hun vokste opp i Ulsteinvik på vestlandet og gikk på musikklinja ved Volda videregående skole. Kaja har tross sin unge alder stått på mange scener og har lang erfaring med å opptre på ulike arrangementer. Hun elsker musikken til blant andre Sam Smith, John Legend og Sia, og inspireres også av mange norske artister.

Til daglig studerer Kaja Retail Management på BI og jobber med låtskriving, og hun har de siste årene jobbet mye med musikken og å utvikle stemmen sin videre. Nå er hun klar for MGP, i et samarbeid med låtskrivere som kom til via NRK og MGP. Det har resultert i en låt som virkelig får vist fram artisten Kaja Rode.