Alt du trenger å vite om lån på nettet

Det finnes et bredt spekter av muligheter hvis man er på jakt etter et lån på nettet. For mange gjør de mange mulighetene det vanskeligere å finne det vi leter etter, og hvilke vilkår som faktisk gjelder når det kommer til lån online. Her kan du lese alt du trenger å vite om lån på nettet.

Onlinelån vs. Lån i en fysisk bank

Internettet har gjort alt mulig. Ting som vi tidligere ble nødt til å ordne med fysiske ærender, kan nå ordnes med få tastetrykk. Dette er også tilfellet når det kommer til banker og nettbanker. Husker du for eksempel tiden da man skulle betale regninger på postkontoret? Nå er det til og med blitt sånn at man kan låne penger på nettet. Dette høres kanskje litt skummelt ut, men det trenger det på ingen måte å være.

Når man låner penger på nettet, skjer dette i stor grad gjennom automatiserte prosesser. Det vil si at alle ledd i låneprosessen, fra å sende inn en søknad, kredittsjekk og signering av en eventuell låneavtale med BankID, foregår online. Dette skiller seg i stor grad ut ifra hvordan det fungerer i en fysisk bank.

En annen ting som gjør at det er stor forskjell mellom onlinelån og banklån, er at når det kommer til lån på nettet er det stort sett snakk om lån uten sikkerhet. Det betyr derimot ikke at det ikke er trygt. Det betyr rett og slett bare at man låner penger uten at banken skal ta pant i eiendom eller verdier som sikkerhet. Det som kan være ulempen med denne formen for lån, er at online lånesteder kompenserer for sikkerheten ved at det kreves høyere gebyrer og renter. Her kan du se oversikt over billige lån på nettet og finne det lånet som passer best til dine behov. Hvis du vil låne 100.000, over 24 måneder, med effektiv rente på 16,5, så er kostnaden på 16.682 kr, altså en total tilbakebetaling på 116.682 kr. Du har også mulighet for å låne mindre beløp.

Hva er sms-lån?

Et sms-lån er som regel et forholdsvis lite lån på mellom 5000-15.000 kr. Dette er et lån som skal betales tilbake ganske raskt etter at man får det. Det er alltid lurt å betale tilbake lån i henhold til låneavtalen. Det kan fort bli dyrt med gebyrer og renter hvis man ikke overholder avtalen, og utsetter betalinger. Det som i utgangspunktet var et billig lån kan ende opp med å bli altfor dyrt. Det er alltid en god ide å ikke ta opp mer lån enn man reelt sett har råd til å betale tilbake. Et sms-lån kan være for deg hvis du vet at du får penge