Sånn får du teken på aksjeinvestering på nettet

Det er ikke så vanskelig å investere som mange tror, og det er overraskende lett å få teken på aksjeinvestering på nettet. Er du nybegynner, så kan du lese med her og få gode tips til hvordan du kan komme i gang med investeringseventyret.

Sånn kommer du i gang

Det er lett å komme i gang med aksjeinvestering på nettet. Du trenger ikke lenger gå ned i banken for å investere. I stedet kan du enkelt og greit finne en handelsplattform online, som ikke bare har mange forskjellige aksjer å velge mellom, men som også gir deg muligheten for å benytte deg av fantastisk læringsressurser og verktøy som gjør det lettere å investere.

Når du skal finne en god handelsplattform på nettet, er det noen ting du skal tenke over. Det finnes nemlig flere å velge mellom, og hvilken du skal velge, kommer blant annet an på hva slags aksjer du er interessert i å investere i. Det er nemlig ikke sånn at alle aksjer er tilgjengelige for handel på alle plattformer. Hvis du for eksempel er interessert i skandinaviske og europeiske aksjer, er det lurt å se nærmere på plattformer som blant annet Nordnet og IG. Hvis du derimot er interessert i å investere i store amerikanske aksjer som Amazon, Apple og Tesla, som svært mange nordmenn er interessert i å investere i, så skal du se nærmere på plattformen eToro.

Du skal også tenke på brukervennlighet når du skal velge plattform, og det er også greit å sjekke hva det koster å handle. Noen plattformer opererer med kurtasje, som er et lite gebyr per handel. Dette kan fort bli dyrt hvis man foretar mange handler. En plattform som eToro er helt uten kurtasje og egner seg også veldig godt for nybegynnere. Det er blant annet fordi den har en funksjon som lar deg kopiere erfarne, suksessfulle investorers portefølje og strategier gjennom såkalt CopyTrading, og det kan være et godt sted å starte, hvis du aldri har handlet med aksjer før.

Det finnes også mange fantastiske læringsressurser på nettet, der du kan få gode tips til aksjer for nybegynnere.

Sånn investerer du i aksjer

Når du har funnet en online handelsplattform, skal du opprette en konto. Dette tar kun få minutter. Når du har gjort det, skal du sette inn et innskudd som du kan investere for. Her kan du velge mellom å bruke betalingsmetoder som PayPal, bankkort eller kredittkort – og også bankoverføring. Det siste kan ta noen virkedager, og derfor er det ikke dette du skal velge hvis du gjerne vil ha pengene til rådighet her og nå.

Når pengene er på konto, så kan du begynne å investere. Det er lett å finne de aksjene du er interessert i, du skal bare skrive inn det du leter etter i søkefeltet og så velger du antall og trykker på handle. Så er du faktisk i gang!

Husk at det alltid er en risiko knyttet til alle investeringer. Derfor er det lurt å sette seg godt inn i hvor stor risiko en investering innebærer og ikke investere mer enn man har råd til å miste.