Gjør en forskjell for dyr eller barn, samtidig som man opplever en helt ny kultur

Det å gjøre en forskjell i verden viktig for mange unge i dagens samfunn. Vi lever i en globalisert verden, og det er umulig å ikke lese om hvordan dyr og barn har det i de mer fattige delene av verden. Ønsker man å både få se verden utenfor Norges grenser, og gjøre en forskjell for barn eller dyr, så bør man gripe sjansen og bli frivillig.

Det er mange programmer som tilbyr unge mennesker å jobbe frivillig med enten barn eller dyr. På barnehjem, skoler, og barnehager kan man hjelpe barn med å lære engelsk, lage mat, og generelt ta vare på dem. Mange samfunn i fattige land sliter med sosiale og økonomiske problemer, som gjør at barn er særlig utsatte. På barnehjemmene blir mange foreldreløse eller syke barn tatt vare på av profesjonelle så vel som frivillige. Det er helt spesiell følelse å kunne hjelpe de som trenger det mest, og båndene man knytter til disse barna er helt spesielle. Det å hjelpe barn gjør noe godt for vår egen sjel, fordi det er uten baktanker eller egen personlig vinning. Verden i dag er preget av stor konkurranse når det kommer til karakterer, og suksess i vårt personlige og profesjonelle liv. Når man gjør noe uselvisk for andre, så kommer man ut av denne “boblen” og lærer hva som virkelig er viktig; nemlig et uskyldig barns glede.

Er man en dyreelsker, så vil et opphold som frivillig på et dyreinternat i utlandet være et minne for livet. Afrika er et veldig populært kontinent når det kommer til å jobbe frivillig med dyr, på grunn av det fantastiske dyrelivet. Her kan man stelle og mate sårede og foreldreløse løver, sebraer, elefanter og mange andre dyr. Dessverre er veldig mange av Afrikas dyr truet av krypskyttere, og derfor finnes det mange reservater og andre tiltak for å beskytte dyrene. Her kan man lære om forvaltning av det biologiske mangfoldet, samtidig som man opplever en helt ny og spennende kultur.

Frivillig arbeid ser godt ut på CV ‘en

Jobber man frivillig så jobber man selvfølgelig ikke alene. Mange andre unge har et stort ønske om å både oppleve verden, samtidig som de gjør en forskjell for andre. Reiser man ut som frivillig, så får mange både opplevelser og venner for livet. Her møter man likesinnede fra hele verden, med de samme interessene og verdiene som seg selv.

Dessuten ser mange arbeidsgivere og potensielle universiteter positivt på et utenlandsopphold der man jobbet som frivillig. Dette gir et signal om at man er en person som ikke har noe imot å reise ut til det ukjente utland, samtidig som man viser at man er en person som yter en ekstra innsats for andre. Dette kan virkelig gjøre CV ‘en ekstra interessant når man skal søke på en jobb eller på studier.

Er man interessert i frivillig arbeid i utlandet så kan man med fordel benytte seg av et reiseselskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *