Hvordan du kan jobbe som frivillig i utlandet

Har du lyst til å arbeide frivillig i utlandet? Er du bekymret for alle kostnadene som er assosiert med å jobbe frivillig i utlandet? Hvorfor må du betale for å jobbe frivillig i utlandet? Vi ønsker her å ta for oss disse vanlige spørsmålene som mange lurer på, slik at du får en bedre idé om hvordan det er å jobbe som frivillig i utlandet.

La oss først og fremst få en bedre forståelse av hva frivillig arbeid i utlandet innebærer. Når du jobber som frivillig i utlandet reiser du til utviklingsland for å hjelpe med å gjøre en forskjell. Å jobbe som frivillig begynner å bli en alternativ måte å reise på siden det gir deg muligheten til å reise og i tillegg ta inn kulturen i landet du besøker. Du vil også vokse veldig mye som person i løpet av turen.

Uheldigvis er det ikke gratis å jobbe som frivillig i utlandet. Det er mange frivillige organisasjoner som tilbyr programmer som koster alt fra 2000kr – 20000kr for et par uker i utlandet.

Hvilke kostnader er knyttet til å arbeide som frivillig i utlandet?

Mange tror selve programmet man betaler hos organisasjonen er den eneste kostnaden. Programmet dekker for det meste oppholdet og maten din. Du må selv betale reiseforsikring, fly, vaksinering, visa og lommepenger.

Å reise med fly er som en regel en ganske stor kostnad. Avhengig av hvor langt du skal reise, hvilket flyselskap du velger og i hvilken sesong du reiser.

Frivillige organisasjoner pleier å ha høyere gebyrer for å dekke reiseforsikring. De fleste programmer med lavere gebyrer pleier ikke å dekke dette. Det kan være lurt å ha reiseforsikring hvis det skulle skje noe uventet under turen. Når du skal finne en reiseforsking på egenhånd vil prisene variere fra hvilket forsikringsselskap du bruker.

Når du melder deg på et dyrere program vil kostnader som er knyttet til henting på flyplassen være dekket. Billigere programmer dekker ikke dette og du må selv betale for transport.

Du må også regne med å ha med litt lommepenger til turen. De fleste programmene dekker rom og mat så du trenger ikke nødvendigvis mye penger. Hvis du har lyst til å reise litt rundt i helgene eller vil teste litt av den lokale maten er det greit å ha penger til dette. Du kan regne rundt 200kr-900kr i uken avhengig av hvilket land du er i og hva du har lyst til å gjøre.

Du lurer kanskje på hvorfor du må betale for å jobbe frivillig. Hvorfor er du nødt til å betale for å hjelpe andre? Det er et godt spørsmål. Men ved å undersøke litt ser man att disse organisasjonene som regel ikke får noe støtte fra staten og det er mange utgifter involvert. De frivillige organisasjonene trenger disse gebyrene fra programmene til å dekke en rekke kostnader som leie, verktøy, rom og mat til frivillige, transport og andre kostnader knyttet til drift.

Vi håper at du fant dette interessant og har gitt deg et godt innblikk i hvordan det er å jobbe som frivillig i utlandet. Besøk Adventureno.no – frivillig i utlandet for å lære mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *