Opplev Madeiras kultur og natur

Madeira har et behagelig klima hele året og utrolig vakre landskap. Øyen er dessuten et perfekt reisemål for de kulturinteresserte, og ikke minst for de som er på utkikk etter unike naturopplevelser. Her kan du oppleve markeder, gå turer langs Levadaene, nyte de mange ville blomstene, spille golf og gå på hvalsafari. 

Flere og flere nordmenn har merket Madeiras magiske tiltrekningskraft. Klimaet og ikke minst kultur- og naturopplevelsene gjør at Madeira i dag er et ønsket reisemål for nordmenn i alle aldre. Det er dessuten lett å komme seg til øya, og hvis du velger å reise til Madeira med Escapeaway, kan du på bo på håndplukkede hoteller og feriehus rundt omkring på øya. 

Magiske Madeira 

Fjellene på Madeira skaper små mikroklimatiske lommer rundt øya. Blant annet er bukten der Reids Palace og Funchal ligger pakket inn i fjell med mindre regn og vind enn resten av øya. Det gir et mildt og varmt klima hele året med temperaturer på rundt 25 grader i sommermånedene og 18 grader i vintermånedene. 

Øya er kjent for sine blomstrende bougainvilleas og fantastiske hvite kalaer som vokser vilt. Madeira har også mange sjeldne planter og blomster, og Laurisilva-skogen ble kåret til et verdensarvsted av UNESCO i 1999.

Fotturer langs Levadaene

Du bør definitivt gå turer langs Levadaene. Uansett om det er en kort tur eller en lengre tur, må du ikke gå glipp av denne vakre naturopplevelsen. Levadas er et imponerende system med små kanaler som fordeler regnvannet fra fjellet til bøndenes marker.

De første kanalene ble bygget på 1500-tallet, da menn hang i tau og hugget ut kanalene. Langs kanalene går det små offentlige stier som fører deg til de mest fredelige og frodige stedene, brølende fosser og fantastiske utsiktspunkt.  

Markeder og moro i Funchal 

Reids Palace ligger i gangavstand fra hovedstaden Funchal. Her kan du kan utforske de små gatene og nyte livet på de sjarmerende torgene, og dra på koselige restauranter i gamlebyen. 

Her kan du også oppleve byens marked Marcado dos Lavradores, hvor du blant annet kan kose deg med fersk frukt og grønnsaker. I Funchal ligger også det gamle fortet São Tiago og den vakre kirken Santa Maria Maior.

Taubanen opp til toppen i Monte er også noe du bør prøve. Her kan du nyte utsikten, slappe av og gå en tur før du bestemmer deg for om du skal ta taubanen ned igjen, eller prøve en fartsfylt og morsom tur med de gamle kurvsledene ned igjen.  

Verdens nest høyeste fjellvegg

Når du kjører rundt øya, kan du nyte dramatiske steinstrender, vakre landskap og fantastisk havutsikt. På vei fra Funchal via Câmara de Lobos og opp i fjellene kommer du til Cabo Girão som er den nest høyeste fjellveggen i verden. Å stå ut på kanten og se ned på åkrene og havet vertikalt under deg er dypt fascinerende. Du kan også gå ut på en «skywalk» – og se 580 meter rett ned. Utsikten er fantastisk.