Slik finner du drømmereisen til Zanzibar

Zanzibar er et spennende område i Tanzania – kjent for sine fantastiske strender. Samtidig har denne øya mye annet å by på, og det er fullt mulig å bli flere uker. Det er også mange som kombinerer strandferie på Zanzibar med en safari på fastlandet. Det er selvfølgelig også mulig å sette av tid på Zanzibar etter bestigning av Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro.

Fokus – strand eller kombinasjonsreise?

Det aller første du bør avgjøre når du planlegger Zanzibar reise, det er hvorvidt du skal kombinere tiden på Zanzibar med andre destinasjoner i Tanzania. Det finnes ingen fasitsvar, men tenk over hvor mange opplevelser og inntrykk som passer akkurat deg og familien din. For noen er det midt i blinken å først ta tuen opp til Kilimanjaro, så være en uke på safari, og til slutt avslutte turen med noen dager på Zanzibar. Samtidig kan det være avslappende med en rendyrket Zanzibar-ferie med noen ukers bading og dykking.

Det er en stor fordel å sette sammen reisen med hjelp av en spesialisert leverandør som Tanzania Tours, da er du sikker på at du får en skreddersydd reise som gjør ferien så opplevelsesrik og problemfri som mulig. Det er uten tvil enklere å kombinere flere opplevelser i en ferie når det er noen andre som tar seg av alt det praktiske.

Når er det best å besøke Zanzibar?

Temperaturen på Zanzibar er deilig hele året, men øye har to regntider som mange velger å unngå. Den korte regntiden finner sted fra november til midten av november, og den lange regntiden strekker seg fra mars til mai. Det er egentlig bare april og mai som du bør unngå, da det kan regne en god del – samtidig som mange hoteller er stengt.

Heldigvis åpner dette klimaet for besøk både i sommerferien og praktisk talt alle skoleferier, så kanskje det er på tide å begynne planleggingen av reisen til Zanzibar?