Utdannelse for styremedlemmer

Som et styremedlem i en bedrift, er det mange ting man skal ta hensyn til. Man sitter med mye avgjørende makt for i hvilken retning bedriften skal gå, samtidig som man har økonomiske og juridiske rammer man skal ta hensyn til.

Når man sitter i styret til en bedrift har man stemmerett i forhold til de mange avgjørelser som skal tas. Siden man sjelden sitter alene i et styre, så er det også andre styremedlemmer man skal ta hensyn til. Dette krever noen spesielle kompetanser i forhold til det å kunne få sin mening fram så alle forstår den. Det kan være en god ide å ta en styreutdannelse for å tilegne seg nye kompetanser, uansett om man sitter i et styre eller er på vei inn, sånn at man kan bli et verdifullt medlem av styret.

 

Hvor kan man begynne?

Hvis man ønsker å utdanne seg innenfor styrearbeid så kan det være en god ide å sjekke ut det kurset i styreutdanning Scandinavian Executive Institute tilbyr i samarbeide med INSEAD. De har utviklet et kurs som er særlig rettet mot skandinaviske bedrifter, siden vi har noen helt egne juridiske rammer, og kultur som gjør at vi kanskje skiller oss litt ut fra resten av verden. INSEAD er på mange måter verdens beste internasjonale handelsskole som går opp i både forskning og utvikling innenfor lederskap. På utdannelsen kan man lære mye om risikostyring, strategi, verdiskapning og bedriftsansvar. Dette er 4 nøkkelord for at et styre skal kunne ha en positiv innvirkning på bedriften i form av utvikling.

 

Det kan også være en fordel og for eksempel få hele styret til å ta kurset, da det vil gi de samme innsikter i tingene. Styreutdanning med INSEAD kan være en god investering for fremtiden på mange måter, fordi kompetanseutvikling er viktig både for en selv og for sine medarbeidere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *